Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012


Η συνεισφορα των Αρχηγων των Γενικων Επιτελειων στην μεγαλειωδη συγκεντρωση των Στρατιωτικων και η ακατανόητη απουσία τους


Οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι απο τους λίγους θεσμούς που ακόμα βαστάνε στον ερημο αυτό τόπο. Τον βασανισμένο, τον Τροικανοκρατούμενο.
Το ξέρουν καλά πρωτα απο όλα οι Αρχηγοι των Γενικων Επιτελειων.
Ερευνα μεγαλης εταιρειας τις φερνει πρωτες  (κλικ) στην εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού.
Αυτες οι Ενοπλες Δυνάμεις, που εχουν το “στιγμα” του “γύψου”, αυτες που ακόμα δεν εχουμε ξεκαθαρισει αν ειναι αντιπαραγωγικες, αυτιστικες, μαχιμες….Αυτες.
Ειναι αυτες οι Ενοπλες Δυναμεις που χαρη και στο εργο, και την φροντιδα και την προσπάθεια  και της Ηγεσιας τους κατακτούν τις καρδιές των Ελλήνων. Που χτες κατα την συγκεντρωση των στελεχων εκαναν δεκαδες απλούς πολιτες να πουν εναν λογο υποστηριξης ή και να κορναρούν σε ενδειξη συμπαραστασης αλλά και βουλευτες (που γνωριζουν την κοινωνικη απηχηση – αποδοχη αυτης της κοινητοποιησης και για αυτο επεχειρησαν να αποκομισουν οφέλη) να δωσουν το παρον.
Δεν εχει μερίδιο η Ηγεσια κάθε ώρα και λεπτό που διαφυλάσσεται η εθνική μας κυριαρχία; κάθε φορα που τα ελικόπτερα μας και τα πλοία μας και τα αεροπλάνα μας σώζουν μία ζωη μεταφέροντας ασθενείς και μοσχεύματα; τα Canadair μας σωζουν μια περιουσία; τα μηχανηματα του μηχανικού φτιάχνουν μια γέφυρα; που τα στελέχη μας στο Αφγανιστάν, στο Κόσοβο παντού προσφέρουν ιατρική βοήθεια; παιχνίδια στα παιδιά; φαγητό στους απόρους;
Αν οι Ελληνικες Ενοπλες Δυναμεις ειναι τοσο αγαπητες…..”ΦΤΑΙΝΕ”  αυτοι! ή καλύτερα και αυτοι. Ιδιο μερίδιο ευθυνης για αυτη την αγαπη εχουν και οι προηγούμενοι Αρχηγοί. Μερίδιο εχουν και όλα , ΟΛΑ τα στελέχη, και μεταξύ μας…το ξερουμε καλα πως δεν χρειαζεται να πουμε κουβεντες για μαχιμοτητες και λοιπους νεολογισμούς….
Θα επρεπε απο κάπου οι Αρχηγοί να βλέπουν σήμερα τις ψυχές που περπάτησαν με τις στολές τους περήφανα στο κεντρο της Αθηνας. Στολές περιποιημένες, καθαρές, σιδερωμένες στην πένα . Σαν να πήγαιναν σε παρέλαση.
Ήταν αλλιωτικες αυτες οι στολές που τις βλέπουμε  κάθε μέρα γεμάτες σώματα….
Που ειναι σιγουρο πως  προβληματίζουν την Ηγεσια.   Γιατί (εστω κάποιοι) έχουν αγωνία και για τον τελευταίο που υπηρετεί στις ΕΔ. Πως θα ζήσει; Πώς θα γεμίσει το τσουκάλι; Πώς θα κάνει εγχειρηση το παιδί του;
Ειναι αλλιώς να βλέπεις τον ίδιο άνθρωπο που έχει “κρεμασει” μια στολή στους ώμους του να περπατάει με την στολή του φορεμένη στην ψυχή του.
Ιδιοι ανθρωποι, ιδιες στολές και όμως αμα εβαζες την εικόνα που εχουν το πρωί στην υπηρεσια και την εικόνα τους στο δρόμο. …Ηταν άλλο. Στο δρόμο βέβαια δεν εχει ραδιοφωνα και τηλεορασεις και ιντερνετ να τους βομβαρδιζουν με μαχιμότητες και ψαλιδια….Δεν είχε και την μοναξία των παγωμένων διαδρόμων που κανεις δεν περνάει να σου σφίξει το χερι…
Και αυτους οι Αρχηγοι με το παράδειγμα τους αλλα και διαχρονικά με την διαφυλαξη των παραδοσεων και του υψηλου επιπεδου στο στρατευμα τους εκαναν μαχητές. Και ως καλοι και φιλοτιμοι στρατιωτες με ηθος πορευτηκαν. Στο πλαι τους πολλοι αποστρατοι, καποιοι πρωην διοικητες τους τους κοιταγαν οπως ο εκπαιδευτής που βλέπει για πρωτη φορα τον ικαρο να πεταει solo, τον κυβερνητη να βγαίνει απο το ναυσταθμο, τον αρματιστή να πετυχαίνει τον στόχο. Ειναι πολλων ευθυνη που δεν βγηκαν ανθρωποι μοιραιοι και αβουλοι να περιμενουν στην ταβερνα ενα θαυμα οπως λεει ο ποιητης.
Και για αυτο  αξίζουν συγχαρητηρια.
Οπως συγχαρητηρια  αξιζουν και σε οσους κλεινουν τα αυτια  στις σειρηνες που κανουν λόγο για κινήσεις που εχουν στόχο να ανατρεψουν το στρατευμα…την πειθαρχια…την ιεραρχια….(μονο για την τρυπα του οζοντος δεν εχουν πει ακομα….).
Γιατι  τετοιες σκέψεις δεν υπάρχουν. Η προσπάθεια είναι ενας για όλους και όλοι για έναν. Η μαχη αλλωστε δίνεται οπως τονιζεται παντα για τις περικοπες στον μισθο του ΕΠΟΠ αλλα και Αρχηγου και οχι για ανατροπές στην …ιεραρχια .
Αντίθετα υπάρχει σεβασμός και εκτίμηση, και πειθαρχία και υπακοή στην ιεραρχία. Φάνηκε άλλωστε και στην τελευταια ασκηση (αυτη που εγινε παραμονές της εκδηλωσης σε συνεργασια με ετερο υπουργειο) οπου ολα κυλησαν αψογα με αποτελεσμα τα συγχαρητηρια να πεφτουν βροχη!
Και εδω μπαίνει το ερώτημα.
Γιατί να μην ειναι σημερα παρόντες και οι Αρχηγοι;
Για μας ειναι απλα …ακατανοητο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου