Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012


Στρατιωτικοί- κυβέρνηση σε καθολική ρήξη! Τι ετοιμάζουν οι στρατιωτικοί

Στρατιωτικοί- κυβέρνηση σε καθολική ρήξη! Τι ετοιμάζουν οι στρατιωτικοί
Η ρήξη των στελεχών των ΕΔ, εν ενεργεία και αποστράτων με την κυβέρνηση είναι πλέον καθολική.

Δεν έχει να κάνει με το ποιος πήγε ή δεν πήγε στη συγκέντρωση της Αθήνας,με το πόσο συμφωνεί με οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης ή όχι. Το σύνολο των στρατιωτικών στέκεται πλέον με ιδιαίτερη καχυποψία έναντι της κυβέρνησης και αυτό είναι τραγικό.
Προκύπτει από πολλές ενδείξεις το συμπέρασμα:
  • Διαβάζοντας τα σχόλια και τις αντιδράσεις που καταγράφηκαν από την ανακοίνωση των μέτρων του ΓΕΕΘΑ για τις ΕΔ. Ένα σημαντικό δείγμα είναι και τα σχόλια που αναρτήθηκαν στο Onalert, στο σχετικό ρεπορτάζ. Σε άλλες εποχές τα μέτρα -πολλά από τα οποία είναι θετικά- θα είχαν γίνει αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμού. Τώρα απορρίπτονται όλα ή ακόμη χειρότερα δεν συζητιούνται καν, αφού το φλέγον ζήτημα της οικονομικής δυσπαραγίας των στρατιωτικών καλύπτει τα πάντα.
  • Στη ρήξη με την κυβέρνηση πρωτοστατούν οι απόστρατοι και ειδικά η ΑΝΕΑΕΔ που έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο. 
  • Σε ανακοίνωσή των φορέων που οργάνωσαν και τη συγκέντρωση της περασμένης Τετάρτης καυτηριάζεται η εμμονή της ηγεσίας του ΥΕΘΑ να αρνείται να συζητήσει, αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών για τα μέτρα. Η ανακοίνωσή τους είναι ιδιαίτερα σκληρή και ενδεικτική του εκρηκτικού κλίματος που επικρατεί και το οποίο όπως όλα δείχνουν ,οδηγεί σε νέες μορφές αντίδρασης.

Και είναι δεδομένο ότι ετοιμάζονται νέες μρφές κινητοποιήσεων ,που δεν θα έχουν σχέση με πορείες διαμαρτυρίας ή συγκεντρώσεις,αλλά θα είναι περισσότερο "εναλλακτικές", αλλά πιο μαζικές αφού θα απευθύνονται πλέον στους πολίτες κι όχι μόνο στους στρατιωτικούς.

Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση έχει "μπλέξει άσχημα" έχοντας απέναντί της ένα χώρο στον οποίο υποτίθεται -η ΝΔ τουλάχιστον- είχε ρόλο "ηγεμονικό".

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οι εν ενεργεία και οι απόστρατοι επισημαίνουν: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου