Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Η παρουσία του στρατιωτικού σε δραστηριότητες δεν συνιστά παράπτωμα


Τα μηνύματα της μεγαλειώδους ένστολης κινητοποίησης της 12-9-2012 προφανώς παραλήφθηκαν από τους αναγνώστες τους και άρχισε η αποκρυπτογράφησή τους. Τους λέμε να καθησυχάσουν, όμως. Σε λάθος δρόμο βρίσκονται. Το κυριότερο μήνυμα της κινητοποίησης ήταν ότι και οι Έλληνες στρατιωτικοί ως αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνικού λαού εξαθλιώνονται και συνεχίζεται σκοπίμως να εξαπατώνται. Πίσω όμως από αυτή την εξαθλίωση και τη φτωχοποίηση των στρατιωτικών, προφανώς βρίσκεται η αποδυνάμωση και ανισχυροποίηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό δεν θα το επιτρέψει ο ίδιος ο Ελληνικός λαός.

Η επόμενη κινητοποίηση θα είναι πιο δυναμική και πιο ηχηρή, μαζί με τους υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό και Πυροσβεστικό Σώμα. Προέχει η τιμή και η αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών και στρατιωτικών, από όλα τα άλλα αριθμητικά ποσοστιαία δεδομένα.
 
Στην επόμενη κινητοποίηση θα είμαστε πιο ισχυροί γιατί έχουμε και τη φυσική ηγεσία στο πλάι μας. Όσο και εάν αυτό ενοχλεί κάποιους ας γνωρίζουν ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι ενωμένοι και όχι δεδομένοι.
 
Ενώ αναμένονται, λοιπόν, οι περαιτέρω μειώσεις στα εν γένει εισοδήματα των Ελλήνων στρατιωτικών, της τάξεως που ακόμη δεν έχει αποφασιστεί, καθόσον η συζήτηση στρέφεται αφενός στο αριθμητικό ποσοστό το οποίο δεν έχει εισέτι καταλήξει και αφετέρου στην απομείωση του όποιου αξιόμαχου από του Τροϊκανούς δυνάστες μας, που αγωνιωδώς θέλουν να τελειώνουν με το ίδιο του Έλληνα, την τιμή και την αξιοπρέπειά του, κάποιοι τεχνηέντως προσπαθούν, μέσα από δημοσιογραφικά μυθεύματα, να δημιουργήσουν τεχνητή ρήξη ανάμεσα στους ίδιους τους στρατιωτικούς. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.
 
Το έγγραφο του ΓΕΕΘΑ είναι σαφέστατο και δεν μπορεί να τύχει παρερμηνειών και αμφισβητήσεως. Στην επόμενη κινητοποίηση η στολή θα πρέπει να φέρεται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς. Και αυτό οφείλουμε να πράξουμε. Η όποια προσπάθεια διαφορετικής προσεγγίσεως και λάθους μηνύματος μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει παρά να επιλύσει.
 
Έτσι η φράση: «όποιος κατέβει με στολή θα του πάρω το κεφάλι» που φέρεται ότι ειπώθηκε και διοχετεύτηκε, θέλουμε να πιστεύουμε ότι καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχει καθόσον έρχεται σε αντίθεση με επίσημο έγγραφο που την ίδια ημέρα εκδόθηκε και κοινοποιήθηκε σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Και αυτό γιατί είμαστε απολύτως σίγουροι ότι δεν εκστομίστηκε από θεσμικό παράγοντα, γνωρίζοντας ότι η ίδια αυτή η φράση ποινικά αξιολογείται ως κολάσιμη στρεφόμενη σε αόριστο αριθμό προσώπων που θεωρούν ότι αμέσως ή εμμέσως θίγονται από την τυχόν υλοποίηση της αυτής απειλής, προερχόμενοι σε κατάσταση τρόμου και ανησυχίας, οποτεδήποτε και οπουδήποτε και εάν αυτή εκδηλωθεί.
 
Και για να γίνει πιο κατανοητό παραθέτουμε το άρθρο 333 του Ποινικού Κώδικα: «1. Όποιος προκαλεί σε άλλον τρόμο ή ανησυχία απειλώντας τον με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή».

Η παρουσία του στρατιωτικού με στολή κατά τη διάρκεια ιδιωτικής ή και δημόσιας εξωυπηρεσιακής δραστηριότητας, όταν μάλιστα αυτή έχει να κάνει με το μέλλον του ιδίου, της οικογένειάς του, αλλά και της ίδιας της Χώρας του, ουδέν πειθαρχικό ή ποινικό παράπτωμα συνιστά. Άλλωστε, εάν συνιστούσε θα γινόταν ρητή μνεία της ακριβούς διατάξεως (ποινικής ή πειθαρχικής) στο εκδοθέν έγγραφο. Κάτι που δεν έγινε, γιατί πολύ απλά δεν υφίσταται. Ας σταματήσουν, λοιπόν, κάποιοι να δημιουργούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, είναι συνδεδεμένοι με δεσμούς που δεν κόβονται όση προσπάθεια και να καταβληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου