Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Αυτό θα είναι το νέο μισθολόγιο;

Από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου και τον φίλο Γκαβαρδίνα Βασίλειο.

Αυτό θα είναι το νέο μισθολόγιο;
Η πραγματικότητα ξεπέρασε τη φαντασία.

         Εδώ και μερικές εβδομάδες όλοι οι ένστολοι ήμαστε με ένα μολύβι και ένα χαρτί στο χέρι και υπολογίζουμε που επιτέλους θα φτάσει  ο τελικός μας μισθός. Τόσο εμείς όσο και οι οικογένειές μας υπολογίζουμε ένα ένα τα πιθανά σενάρια και τις επιπτώσεις που αυτά θα έχουν στο πληρωτέο ποσό. Ας τα πάρουμε λοιπόν αναλυτικά όλα όσα έχουν δει μέχρι τώρα το φώς της δημοσιότητας.
    
       1. Οδοιπορικά έξοδα - Εκτός έδρας.
       Μάλλον αυτά θα είναι τα πρώτα θύματα  μιας και υπάρχει δέσμευση της χώρας μας για
περιστολή δαπανών των υπουργείων. Ήδη κυκλοφορούν δημοσιεύματα ότι το κονδύλι αυτό έχει δεσμευτεί.
      
       2. Το λεγόμενο επίδομα παραμεθορίου.
       Λαμβάνεται και αυτό κάθε μήνα υπό μορφή οδοιπορικών εξόδων. Είναι ένα επίδομα που λαμβάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι  ακόμα και με το νέο ( ενιαίο) μισθολόγιο. Λέτε να είμαστε οι μοναδικοί που θα το χάσουν;

      3. Μείωση στα ειδικά μισθολόγια 6,5 % αναδρομικά από 1η Ιουλίου 2012.
      Από τις περικοπές που έχουν ήδη αποφασιστεί.

      4. Επιπλέον μείωση 6% από 1η  Ιανουαρίου 2013.
      Αυτό το σενάριο υπάρχει έχει ακουστεί πολλές φορές αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν τελικά θα ισχύσει.

      5. Κατάργηση του εναπομείναντος δώρου των εορτών.
      Θεωρείται δεδομένη η κατάργησή του δώρου Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας.

     6. Περικοπή φοροαπαλλαγών τέκνων και όλων των άλλων φοροαπαλλαγών.
     Ο χρόνος θα δείξει (η μάλλον τα εκκαθαριστικά της εφορίας) τι θα πληρώσει ο καθένας μας.

     7. Αλλαγές στο μισθολόγιο των ένστολων.
     Έτσι έγραφαν σαν υπότιτλο όλα τα δελτία ειδήσεων και δεν εννοούσαν τις προαναφερθείσες μειώσεις. Όλοι οι γνώστες του αντικειμένου καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι μιλάμε για την κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών. Δηλαδή όλοι θα πληρωνόμαστε με το βαθμό που φέρουμε…… Καταστροφή.
Μέχρι τώρα όλοι αναρωτιόμασταν γιατί αργούν τόσο οι προαγωγές μας…. Από τώρα και πέρα θα ξέρουμε. Και σίγουρα μετά από αυτό θα ακουστούν και θα εφαρμοστούν  κάποιες ‘προοδευτικές’ απόψεις που θα λένε ότι δεν πρέπει να προάγονται όλοι, δεν είναι ‘δίκαιο’. Μόνο οι άξιοι που θα πληρούν τα κριτήρια, στα οποία κριτήρια μάλλον θα έχει λόγο και το υπουργείο οικονομικών.

     Αυτές είναι οι περικοπές που ακούγονται τις τελευταίες μέρες και μάλλον θα εφαρμοστούν  ΟΛΕΣ. Δεν θα μπω στο κόπο να επαναλάβω ότι με περικοπές που θα υπερβούν τα 400 ευρώ το μήνα ο Έλληνας στρατιωτικός δεν θα ζει, απλά θα επιβιώνει. Και σίγουρα κάποιοι δεν θα το καταφέρνουν ούτε αυτό. Τελικά κανένας δε κατάλαβε τις ιδιαιτερότητες του λειτουργήματός μας, για κάποιους είμαστε απλά νούμερα σε ένα χαρτί. Όλοι ξέχασαν ότι πίσω από τον Έλληνα στρατιωτικό υπάρχει και μία οικογένεια που για δεκαετίες ολόκληρες υπομένει όλες τις ιδιαιτερότητές της δουλειάς μας και τώρα καλούνται να επωμισθούν και να διαχειριστούν αυτή την τραγική (οικονομικά ) κατάσταση.
    Χωρίς να θέλω να κάνω την Κασσάνδρα θα προβώ και σε μία πρόβλεψη. Με την εφαρμογή των μέτρων προβλέπεται ότι αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι τότε αυτόματα θα γίνονται περικοπές μισθών και συντάξεων. Προβλέπω λοιπόν ότι δεν θα είναι αυτές οι τελευταίες περικοπές.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ……….. καλό κουράγιο σε όλους μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου