Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Αποτάξεις και "σιδηρά πυγμή" στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ποια είναι η "μπλόφα" και ποιος ο στόχος


Τι προσπαθεί να πετύχει η κυβέρνηση με το σχέδιο “σιδηρά πυγμή” αναζητούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι από χθες,μετά από το δημοσίευμα του Onalert.

  • Θέλει να τρομάξει,προβληματίσει και να απομακρύνει στρατιωτικούς από τη σκέψη να ακολουθήσουν όσους και όποιους έχουν ξεκινήσει να δημιουργούν ένα προσαρμοσμένο στα στρατιωτικά δεδομένα “κίνημα” αντίδρασης ενάντια στα σκληρά οικονομικά μέτρα.
  • Θέλει να οδηγήσει πράγματι σε δικαστικό και πειθαρχικό έλεγχο στρατιωτικούς ή απλά “ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα”;
  • Και τελικά ποιος είναι ο πραγματικός στόχος; Η διατήρηση της πειθαρχίας στο στράτευμα ή μήπως η αντιμετώπιση της χρυσαυγίτικης “εισβολής” σε δεξαμενές ψηφοφόρων που μέχρι τώρα θεωρούσε η ΝΔ δικούς της;

Θα αρχίσουμε από το τελευταίο για να απαντήσουμε στα προηγούμενα:
  • Η πειθαρχία στο στράτευμα ΔΕΝ έχει διαταραχθεί. Και η όποια αναστάτωση και αναβρασμός επικρατεί δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να “χρεωθεί” στα άρθρα μερικών στρατιωτικών ή στις συνεντεύξεις του Τσουκαράκη! Τα άρθρα και ο Τσουκαράκης,μιλάνε για μισθούς,αριθμούς και αδικίες που υφίστανται οι στρατιωτικοί σε σχέση με άλλους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα. Ο αναβρασμός στις ΕΔ οφείλεται στις συνεχείς σκληρές κυβερνητικές αποφάσεις περικοπών στους στρατιωτικούς και τις δραματικές επιπτώσεις που έχουν στη ζωή τους.
  • Κανείς δεν κάλεσε σε “στάση” και “απείθια”. Άλλοι προκαλούν ανατριχίλα στην ελληνική κοινωνία με τις “πόρτες” που θα κλείνουν σε όποιον τολμά να έχει διαφορετική άποψη,αλλά και με τα όσα εντέχνως αφήνουν να διαρρέουν περί “οπλοφορίας”,”οπλοχρησίας” και άλλων ανεύθυνων φημών που γυρνούν την χώρα πολλές δεκαετίες πίσω. Και αυτούς πρέπει να αντιμετωπισει με πραγματική πολιτική πυγμή η κυβέρνηση, χάνοντας έστω τους “ακραίους” ψήφους.

Η ιστορία που πάει να ξεκινήσει τη συγκεκριμένη περίοδο στις ΕΔ άσχετα αν αποδειχτεί “μπλόφα” ή όχι θα επιβαρύνει κι άλλο το ήδη πολύ άσχημο κλίμα που επικρατεί ειδικά τα τρία τελευταία χρόνια. Επί της ουσίας δεν θα έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ακόμη κι αν δεν ξαναδούμε συγκέντρωση στρατιωτικών, δεν ξαναδιαβάσουμε ή δεν ξανακούσουμε ποτέ τις αγωνίες και τους φόβους τους για το αύριο τίποτα δεν θα έχουν κερδίσει στην πραγματικότητα οι ΕΔ ,όπου η απαξίωση και το κλίμα μιζέριας κυριαρχούν.

Το μόνο κέρδος ίσως να είναι μερικοί ψηφοφόροι που θα παραμείνουν πιστοί στη “συντηρητική” ΝΔ και δεν θα την “προδώσουν” επιλέγοντας την ακραία Χρυσή Αυγή.

Αλλά αυτό ποιον ενδιαφέρει εκτός από τους κομματικούς επιτελείς της; 

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι ενώσεις στρατιωτικών δημιουργήθηκαν από στρατιωτικούς για τους στρατιωτικούς. Δεν μας ενδιαφέρουν τα πολιτικά παιχνίδια τους. Τους είδαμε τόσα χρόνια τι έκαναν. Καιρός να λύσουμε τα προβλήματα μόνοι μας . Τουλάχιστον θα ακούγετε η φωνή μας. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά, για εμάς πάντα, όχι για τους άλλους που θελαν μόνο την ψήφο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή